Facebook Settling in to New 150,000 sqft Headquarters

Facebook brought all its employees together into one building back in May, after having the various groups that comprise the company scattered throughout downtown Palo Alto. Now, architecture blog ArchDaily has given a glowing review of the new building, highlighting some of the details that make Facebook’s new offices unique.

facebookoffice1

The 150,000 sq. ft. building was once a high-tech manufacturing facility, and many of the original materials were re-purposed or recycled. The redesign is the first completed under the 2008 Palo Alto Green Building Ordinance. Designers Studio O+A polled employees throughout Facebook and kept everyone updated through photos and posts on the progress of the redesign.

facebookoffice2

The overall flow of the building is very relaxed and inviting, with executive offices located centrally to provide better access to all employees. The rest of the facility is mostly open work spaces and seating and congregation areas. Employees are encouraged to move furniture as they see fit, write on some walls and add art where needed.

facebookoffice3

Overall, Facebook CEO Mark Zuckerberg has said that he wants to be careful that the new building doesn’t give employees the feeling that the company has “arrived,” but instead left the new offices relatively plain.

I want to remind people…we’re way closer to the beginning than the end,” he recently said.