Behind the Scenes as Martyn Lawrence-Bullard Designs the Emmy’s Green Room

0914emmydesign.jpg

For the past eight years, Architectural Digest has gotten the choice gig of creating the green room for the annual Emmy Awards, via a designer they pick to develop the project for them (they also do up the Academy Awards‘ celebrity waiting room, the last occurrence of which we reported on back in February). This year, they’ve hired designer-to-the-stars Martyn Lawrence-Bullard and with him, have gone beyond their usual couple of press releases and a feature in the magazine by also starting a blog, with Lawrence-Bullard taking time off from, you know, actually designing and building out the space, to talking about his concepts for it, the execution of the project, etc. The blog’s been fairly sparse thus far, with just three entries since its quiet launch back in early July (or perhaps these posts were just created a bit early, to test things out), but each covers a lot of ground, with a few dozen paragraphs per post all about what’s been going on. So while you might not have access backstage on Sunday night when the big Emmy show kicks off, it’s a nice look at the work going into where all those television people will be hanging out, preparing for their inane patter and bad joke delivery.