Frank Gehry's Facebook Campus Is a Whole New Kind of 'Office Park' | Adweek Frank Gehry's Facebook Campus Is a Whole New Kind of 'Office Park' | Adweek
Advertisement

Frank Gehry's Facebook Campus Is a Whole New Kind of 'Office Park' Rooftop garden covers single-room workspace for 3,000 people

When Facebook hired renowned architect Frank Gehry to design an extension to its Menlo Park, Calif., campus, I think people were expecting a bigger waste of structural resources than what they got. If anything, Gehry's design is notable for its greenery—a rooftop garden completely spans the main building on the 420,000-square-foot property. The building itself will be a giant one-room workspace for almost 3,000 of the company's engineers, with hundreds of precious little nooks and shared tables and whiteboards. I don't even want to think about how many times the phrase "collaborative space" was used in the drafting phase of this thing. Construction is slated to begin next year, leaving us all plenty of time to gawk at Gehry's weird-ass plans for the Dwight Eisenhower memorial until they break ground. Top photo: Everett Katigbak, Facebook. More images below. Via Co. Design.



A look at the office space with the roof removed:


From Facebook: "At every step of planning the new building, Frank has taken into account our engineering culture. It will be a large, one room building that somewhat resembles a warehouse. Just like we do now, everyone will sit out in the open with desks that can be quickly shuffled around as teams form and break apart around projects. There will be cafes and lots of micro-kitchens with snacks so that you never have to go hungry. And we'll fill the building with break-away spaces with couches and whiteboards to make getting away from your desk easy.
     We've paid just as much attention to the outside as well. The exterior takes into account the local architecture so that it fits in well with its surroundings. We're planting a ton of trees on the grounds and more on the rooftop garden that spans the entire building. The raw, unfinished look of our buildings means we can construct them quickly and with a big emphasis on being eco-friendly. Of course, we'll maintain our current campus and use an underground tunnel to connect the two."

Get the The AdFreak Daily newsletter:

Thanks for signing up! Check your inbox for a confirmation email.

Advertisement

Sign up for AdFreak Newsletters

About AdFreak

AdFreak is your daily blog of the best and worst of creativity in advertising, media, marketing and design. Follow us as we celebrate (and skewer) the latest, greatest, quirkiest and freakiest commercials, promos, trailers, posters, billboards, logos and package designs around. Edited by Adweek's Tim Nudd. Updated every weekday, with a weekly recap on Saturdays.

Click to Subscribe to AdFreak RSS